Nieuws: Arbor Consultancy bezoekt bomenconferentie in Malmö

Het opdoen van nieuwe kennis is één van de belangrijkste speerpunten van Arbor Consultancy. Jaarlijks besteden wij veel tijd aan het behouden van ons kennisniveau en het opdoen van nieuwe kennis. Zo werken wij continu aan een hoger niveau binnen onze dienstverlening en aan de persoonlijke ontwikkeling van onze consulenten. Dit doen wij onder andere door middel van interne cursusdagen, het volgen van cursussen/opleidingen, webinars en bijeenkomsten. Een van deze bijeenkomsten is de ISA Annual Conference.

 

De ISA Annual Conference is een jaarlijkse conferentie die vanwege beperkende maatregelen de laatste twee jaar niet door kon gaan zoals wij dat altijd gewend waren. Gelukkig kon dit evenement in 2022 na 2 jaar weer terugkeren naar een fysieke conferentie. Onze consulent, Martijn van der Spoel, kon dit niet aan zich voorbij laten gaan en heeft van 12 tot en met 14 september deelgenomen aan de ISA Annual Conference 2022. We vertellen u graag meer over dit evenement!

International Society of Arboriculture

De conferentie van de ISA wordt jaarlijks georganiseerd en vindt doorgaans plaats in Noord-Amerika. Dit jaar werd de conferentie voor het eerst in Europa gehouden, in het historische, Zweedse Malmö. Het doel van deze conferentie is om deelnemers meer te leren over het boomverzorgingsvak en te laten netwerken met anderen die werkzaam zijn binnen deze branche. Door sprekers en educatieve breakout-sessies onder leiding van marktleiders en wetenschappers van over de hele wereld, werden gedachten en opvattingen over onderzoek, praktijk en technologie gedeeld. Met meer dan 700 deelnemers uit 41 verschillende landen was het een enorm interessante conferentie.

 

conferentiehal ISA in Malmo

Arbor Consultancy vertegenwoordigd op de conferentie

Consulent en mede-eigenaar Martijn van der Spoel nam onlangs deel aan de driedaagse ISA Annual Conference. Gedurende deze drie dagen vonden diverse parallelle sessies plaats waaraan kon worden deelgenomen. Sprekers afkomstig van over de hele wereld gaven presentaties over uiteenlopende en op elkaar afgestemde onderwerpen.

 

Er werden bijvoorbeeld presentaties gegeven over groeiplaatsinrichtingen, hemelwaterinfiltratie, klimaatbestendige groeiplaatsen, boomsoortkeuzes, ziekten en plagen, en ecosysteemdiensten. Maar ook onderwerpen als de laatste onderzoeksmethoden, resultaten van wetenschappelijk onderzoek en visuele boomcontrole kwamen aan bod. Tijdens de sessies kwam meermaals naar voren dat met een goede samenwerking tussen verschillende disciplines het gewenste resultaat in een project bereikt kan worden.

Op pad door Malmö

Naast de inspirerende sessies van diverse sprekers, was er de gelegenheid om een beurs met product- en dienst presentaties te bezoeken. Ook hebben wij recent aangeplante projecten in Malmö bekeken en het historische centrum met bijhorende parken (o.a. Kungsparken en Kockums Park) bezocht. Beide parken staan bekend om hun collectie exotische bomen, unieke ligging en ontstaansgeschiedenis.

 

Tijdens de conferentie en verschillende uitjes was er uitgebreid de mogelijkheid om te netwerken met andere deelnemers. Martijn: “Het is altijd erg interessant om kennis te delen met mensen uit andere delen van de wereld en te zien en te horen hoe zij bepaalde problemen en uitdagingen het hoofd bieden”.

 

de straten van Malmo

Direct toepasbare kennis over groeiplaatsen

Kortom, er is veel inspiratie opgedaan tijdens de ISA Annual Conference 2022, die wij in onze projecten kunnen toepassen. Met name de kennis over groeiplaatsen, hemelwaterinfiltratie in de groeiplaatsen, en de boomsoortselectie voor dergelijke groeiplaatsen (klimaatbestendige bomen), kunnen wij direct toepassen in toekomstige projecten.

 

Bent u benieuwd naar onze recent opgedane kennis en wat deze voor uw projecten kan betekenen? Neem gerust eens contact met ons op. Martijn vertelt u graag meer over zijn ervaringen tijdens de ISA Annual Conference!