José van Vilsteren

Consulent Boom en Beleid

Jose van Vilsteren

Jose van Vilsteren

José van Vilsteren

“Bomen als duurzame kapitaalgoederen in de openbare ruimte”

José heeft altijd gewerkt in de handel totdat het bomenvak haar trok. Ze is samen gaan werken met haar man, die boomverzorger en European Tree Technician is. Dat beviel José zo goed dat ze begin 2016 startte met de opleiding tot European Tree Technician. De eerste tijd werkte ze veel als grondvrouw in de boomverzorging. Ook leverde ze haar bijdrage aan boomtechnische adviezen. Na het afronden van de ETT-opleiding kon ze tijdelijk aan de slag als extern adviseur boombeheer voor een gemeente. Bij dIe gemeente kreeg ze de kans om aangesteld te worden als wegbeheerder. Vanuit het integrale aspect trok haar dit aan en in deze periode heeft ze veel kennis opgedaan over de inrichting van de openbare ruimte. Toen de vacature voor boombeheerder vrij kwam, hoefde José echter niet lang na te denken!

 

Als boombeheerder bij een gemeente die net een samenvoeging achter de rug heeft, heeft José zich bezig gehouden met het verder professionaliseren van de boomveiligheidscontroles vanuit de zorgplicht en het uitzetten van de daaruit voortvloeiende maatregelen voor veiligheid en onderhoud. Hierin heeft ze een bijdrage geleverd aan grote aanbestedingen voor de BVC en het boomonderhoud, en voerde ze directie op deze raamcontracten. Daarnaast heeft ze een bijdrage geleverd aan het boombeleid voor deze nieuwe gemeente. Hierin heeft José veel kennis opgedaan over de wettelijke zorgplicht, het borgen van het kapbeleid in een bomenverordening en het proces van realisatie van een waardevolle en monumentale bomenlijst. Vanuit deze achtergrond kan José zich prima verplaatsen in de wensen van de klant.

 

José ziet bomen als duurzame kapitaalgoederen die een grote waarde vertegenwoordigen voor onze leefomgeving. De openbare ruimte herbergt vele functies voor haar gebruikers, en bomen mogen daar vanuit het oogpunt van klimaatadaptatie, ecologie en leefbaarheid zeker niet in ontbreken!

 

José is in het bezit van de volgende certificaten en diploma’s:

  • European Tree Technician
  • Gecertificeerd Boomveiligheidscontroleur

 

06-42471080
jose@arborconsultancy.nl
linkedin.com/in/jose-van-vilsteren