Martijn van der Spoel

Consultent boom en bodem

“Klimaatvraagstuken kunnen worden opgelost met bomen en groen”

Martijn is inmiddels ruim 20 jaar werkzaam in de bomenwereld. In deze periode heeft hij zich ontwikkeld tot een veelzijdig boomspecialist en heeft hij kennis vergaard over alle aspecten van de boomverzorging. Bodembiologie en bodemfysiologie hebben zijn bijzondere interesse.
Bomen laten groeien op plaatsen waar dit op het eerste oog niet mogelijk is, dat is de uitdaging voor de toekomst. Door een integrale aanpak worden bomen de kers op de taart binnen uw project. Niet mogelijk en problemen bestaan niet. Uitdagingen daarentegen wel. Martijn zoekt samen met u de juiste oplossing. Daar krijgt iedereen energie van.

In zijn vrije tijd zet Martijn zich onder andere in als vrijwilliger bij verenigingen. Zo was hij tussen 2014 en 2019 voorzitter van de Kring Praktiserende Boomverzorgers (KPB-ISA). Deze vereniging heeft kennisdeling over alle aspecten van bomen als doel, geeft een kwartaalblad uit en organiseert kennisbijeenkomsten. Vanuit deze vereniging was hij afgevaardigde in het adviesorgaan van de internationale boomverzorgingsvereniging, de ISA. Daarnaast maakte hij deel uit van de redactieraad van Vakblad Bomen en was hij zes jaar lang penningmeester en vice-voorzitter van de NVTB.

 

Martijn is in het bezit van de volgende certificaten en diploma’s:

  • European Tree Technician;
  • Board Certified Master Arborist;
  • Geregistreerd taxateur van bomen en houtige gewassen (NVTB);
  • Register-Taxateur VRT, specialisme bomen en boomkwekerij.
  • Gecertificeerd boomveiligheidscontroleur
  • European Tree Worker