De terrascanner

Bodemanalyses in een handomdraai

Een bodemanalyse levert belangrijke informatie over bodems en groeiplaatsen. Deze informatie kan de basis zijn voor sortimentsplannen, bodemverbetering, bodemoptimalisatie en bemestingsadvies. Via een nat-chemisch laboratorium is de doorlooptijd al snel een week of langer. Gelukkig kan de bodemanalyse met de TerraScanner van Arbor Consultancy binnen 5 minuten inzichtelijk zijn. Hieronder leest u hoe.

Neem contact op

Wat is de TerraScanner?

De TerraScanner voorspelt de voedingstoestand van de bodem. Het apparaat mag er aan de buitenkant eenvoudig uitzien, de technologie aan de binnenzijde is zeer geavanceerd en grensverleggend. De scanner heeft een lichtbron en een NIR (near-infrared) spectrometer op een chip.

 

Wij bieden een slimme dienst aan voor het snel en on-site analyseren van de bodem met de TerraScanner, door deze te combineren met een cloud-omgeving en een gebruiksvriendelijke app. Gemaakte scans kunnen hierdoor worden vergeleken met data in de cloud, ook wel een bodemdatabase genoemd. De bodemdatabase waarmee wordt gewerkt is op dit moment operationeel in 22 landen. Het resultaat wordt binnen enkele minuten verzonden naar een smartphone of tablet. Zo wordt het mogelijk om snelle en betaalbare analyses uit te voeren.

De TerraScanner in de praktijk

Voor het gebruik van de TerraScanner in de praktijk, wordt er eerst een mengmonster samengesteld. Dit mengmonster wordt geprepareerd en gescand met de scanner. Na in totaal vijf scans stuurt het apparaat de meting door naar de cloud-omgeving. Binnen 10 minuten (of vaak zelfs al binnen 2 á 3 minuten) zijn de analyseresultaten beschikbaar.

 

De TerraScanner meet en vergelijkt de volgende waarden:

 • Zuurgraad (pH-KCL);
 • Organische stof (%);
 • Stikstof (totaal g/Kg);
 • Fosfor (totaal mg/Kg);
 • Kalium (totaal mmol/Kg);
 • Calcium (uitwisselbaar mmol/Kg);
 • Magnesium (uitwisselbaar mmol/Kg);
 • Ijzer (totaal g/Kg);
 • Aluminium (totaal g/Kg);
 • Kleigehalte (%);
 • CEC – Cation Exchange Capacity (mmol + /Kg)

Snelle bodemanalyses bij Arbor Consultancy

Bij Arbor Consultancy leveren wij een slimme dienst voor het snel en on-site analyseren van de bodem. Met 1 acculading kunnen 40 tot 50 bodemanalyses worden uitgevoerd. Vanzelfsprekend en indien gewenst kunnen onze consulenten ook de bemonstering en analyses uitvoeren.

Bemestings- en optimalisatieadvies

Een bodemanalyse met de TerraScanner geeft informatie over bodems en groeiplaatsen. Deze kennis is goed om te hebben, maar verbetert de bodem nog niet en lost eventuele bodem- of groeiplaatsproblemen niet op. Daarom is het belangrijk om na het uitvoeren van de analyse, ook een plan te maken ter verbetering van de bodem.

 

De consulenten van Arbor Consultancy hebben jarenlange ervaring op het gebied van bodemverbetering, bemesting en het samenstellen van substraten en groeimedia. Wij bieden bemesting- en optimalisatieadviezen aan op basis van verzamelde analyses. Deze adviezen bevatten een meststoffen- en bemestingsadvies, volledig afgestemd op de betreffende situatie en bodem. Heeft u een voorkeur voor een leverancier? Dan houden wij rekening met het leveringsprogramma van uw voorkeursleverancier in het advies over de juiste meststoffen.

Speciale aanbieding!

Om u nu voordelig kennis te laten maken met de Arbor TerraScanner, hebben wij voor u een interessante aanbieding: een pakket van 15 analyses voor de prijs van 10 (totaal €250,- excl. btw). Indien gewenst kunnen wij voor de monstername voor u verzorgen.

Dit wil ik!

Meer informatie over de TerraScanner?

Wilt u graag meer weten over deze dienst, of heeft u behoefte aan een demo? Laat hier uw gegevens achter, dan nemen we snel contact met u op!