Grip op uw nazorgbomen

Nazorg van de 21ste eeuw

Gedurende de eerste jaren na aanplant behoeven jonge en verplante bomen bijzondere aandacht. In deze periode zijn de bomen gevoelig voor droogte, vernatting en aantastingen door ziekten en plagen.

 

Nazorg van de 21e eeuw

Een goede controle en verslaglegging helpen bij het verrichten van goede nazorg. Voorheen vonden deze veelal plaats met behulp van analoge lijsten of van Excel-bestanden. In opdracht van Arbor Consultancy heeft Agel Adviseurs echter een nazorgsysteem ontwikkeld op basis van een GIS-systeem.

 

Binnen dit nazorgsysteem kunnen de data van al uw boomprojecten worden beheerd. U als klant heeft als voordeel dat u realtime de stand van zaken van uw boomprojecten kunt zien. U, uw eigen dienst of de aannemer registreert de wenselijke parameters in het systeem bij elk nazorgbezoek en bij iedere watergift. Zo bent u altijd op de hoogte: wat de huidige conditie van de bomen is, of er opmerkingen zijn, hoeveel water er is gegeven, enz.

 

De applicatie draait in de cloud en is hierdoor vanaf iedere computer of mobiel device te raadplegen en te bewerken. Binnen de applicatie zijn verschillende niveaus van gebruikers in te stellen, bijvoorbeeld voor de beheerder, de projectleider en de betreffende nazorgmedewerker. Voor iedere gebruiker is in te stellen wat die persoon ziet, kan raadplegen en kan wijzigen.

 

Compatible met uw beheersysteem

De nazorgapplicatie is volledig compatible met uw beheersysteem. Door middel van shapefiles kan de informatie na afloop van de nazorgperiode in uw beheersysteem worden geladen.

 

Volledige ontzorging

Indien gewenst kan Arbor Consultancy u ook de watergiften voor uw bomen uit handen nemen. Wij monitoren voor u, controleren de bomen en voorzien deze van voldoende water op het juiste moment. Wij hebben twee volledig uitgeruste waterunits, die door ons zelf zijn ontwikkeld. Deze zijn standaard uitgerust met: broeskop met literteller, opbergruimtes voor de brandstof, meststoffen en andere benodigdheden.

 

Ook letten wij op de waterkwaliteit. In een droge periode kan, met name in het westen van het land, de EC-waarde in het water gevaarlijk oplopen. Met als gevolg dat te zout water bij bomen komt en verbrandingsschade optreedt. Wij testen het water echter standaard op kwaliteit met een digitale EC-meter.

 

Meer informatie

Heeft u vragen over de nazorgapplicatie, wenst u een demo, wilt u meer informatie of advies op maat, neem dan contact met ons op.

Nazorg