Sortimentsadvies

Boomsoortkeuze bepaalt het eindbeeld, beleving en beeldkwaliteit.

Boomsoortkeuze bepaalt het eindbeeld

Iedere boomsoort heeft haar eigen wensen wat betreft de groeiplaats. De omvang van de groeiplaats, samenstelling, voedingstoestand, bodemtype en grondwaterstand zijn allen van belang.

Daarnaast heeft iedere boom zijn eigen groei-eigenschappen. Hierbij kunt u denken aan de groeisnelheid, uiteindelijke kroonbreedte en boomhoogte, eigenschappen van het wortelgestel (oppervlakkig of juist diep wortelend), transparantie van de kroon enzovoorts.

Onze ervaren consulenten kunnen u adviseren over de juiste boom op de aanwezige bodem, of over het creëren van de juiste groeiplaats voor de boom die u op het oog heeft.

Dit doen wij niet alleen, maar altijd in overleg met u en eventuele andere betrokkenen zoals bewoners.

Want: samen creëren we vitale steden

Aanplantadvies

Nadat een boom gekozen is, moet deze natuurlijk aangeplant worden. Hier komt echter wat meer bij kijken, dan een boom in een kuil zetten en bedekken met aarde. De kans is groot, dat de boom dan niet gezond blijft. Elke boom heeft zo haar eigen behoeftes om te kunnen floreren. Zo geven we advies over de periode waarin een boom het beste geplant kan worden, de samenstelling van de bodem en de ruimte die een boom nodig heeft om goed haar wortels uit te schieten.

Bomen leveren ook een enorm sterke bijdrage aan de biodiversiteit. Ze bieden voedsel, leefruimte, bescherming en nestgelegenheid vogels, kleine zoogdieren insecten en ook mos. Een diversiteit in de aanplanting van bomen, is hier erg belangrijk voor.

We bieden daarom ook een passend advies over hoe bomen het beste aangeplant kunnen worden.

 

Wat wij voor u kunnen betekenen

  • Arbor Consultancy kan u onder andere ondersteunen in:
  • sortimentsadvies;
  • bomen selecteren op kwekerij;
  • leveringskeuringen;
  • opleveringskeuring na aanplant.

Klimaatbestendig, gevarieerd en vitaal sortiment nodig?

Wij komen graag met u in contact om te spreken over de mogelijkheden