Urban Forestry

Met Urban Forestry is de zorg voor bomen in een stedelijke omgeving.

Als architect of projectontwikkelaar heeft u vaak een duidelijk plan over waar bomen geplant moeten worden, om een mooi groen stadsbeeld te realiseren. Echter wordt een boom vaak ingetekend zonder rekening te houden met de boven- en ondergrondse groeiruimte en de (boom)soortspecifieke eigenschappen. Dit kan nare gevolgen hebben voor de bomen. Als ze niet de ruimte hebben om te groeien, gaan de wortels de straat omhoog duwen en wanneer een boom niet de juiste voeding krijgt, gaat deze er ongezond uitzien. Dat is erg zonde voor het stadsbeeld.

Onze ervaren consulenten Boom en Bodem staan u bij met raad en daad op het gebied van het inbrengen van specialistische kennis voor uw project. Wij onderzoeken de mogelijkheden, creëren kansen en komen tot praktische oplossingen. Dit doen wij niet alleen, maar samen met u en de (eventuele) andere betrokkenen van uw project.

Want, samen werken wij aan een vitale buitenruimte!

Wat kunnen wij voor u betekenen:

Sortimentskeuze

Iedere boom heeft haar eigen behoeften, wat betreft hun groeiplaats. De omvang van de groeiplaats, samenstelling, voedingstoestand, bodemtype en grondwaterstand zijn alle van belang. We adviseren daarom in de boomsoortkeuze, zodat er een geschikte boom op de plek komt te staan. Zo weet u zeker dat de stad mooi groen wordt en blijft. Is er een specifieke boom, waarmee u de stad wilt vullen? Dan kunnen we meedenken in het creëren van een geschikte groeiplaats. Lees meer.

 

Ondergrondse groeiruimte/boombakken

Door een boom in een ondergrondse ruimte/ bak te plaatsen kunnen we de ideale groeiomstandigheden creëren voor de bomen. Afhankelijk van de boom en dan met name de wortels, is de grootte van de ruimte/ bak een belangrijke factor, waarover wij adviseren. Lees meer

 

Toe te passen groeimedium/substraat

We creëren een ideale voedingsbodem, voor de bodem, zodat zij alle benodigde voedingsstoffen uit de grond kunnen halen, om vitaal het eindbeeld te behalen. Lees meer.

 

Stabiliteit van bomen

Bomen hebben een bepaalde eindgrootte. indien de groeiplaats niet is afgestemd op de eindgrootte van de boom, kan instabiliteit optreden. Wij adviseren u graag over de juiste omvang van de groeiplaats voor de gewenste boom in combinatie met de gewenste omlooptijd.

 

Watervoorziening en drainage

Elke boom heeft een andere vochtbehoefte. Door middel van slimme drainage systemen, kunnen we bomen voorzien van de juiste hoeveelheid water, op de juiste momenten.

 

Bovengrondse afdekking groeiplaatsen bomen (mulchen)

Op warme dagen kan er langs de bovenzijde van de boombakken water verdampen. Een goede afdekking voorkomt dat er teveel water verdampt. Bovendien helpt het de groei van onkruid in de boombak voorkomen. Lees meer

 

Wijze van onderhoud aan bomen en boombakken

Het snoeien van bomen, de watervoorziening en over het algemeen de verzorging van de bomen. Elke boom heeft haar eigen benodigdheden. We staan u daarom bij in het op juiste wijze verzorgen van de bomen.

 

Kosten van onderhoud aan bomen

Het inefficiënt verzorgen van de bomen kan erg oplopen in de kosten. We adviseren u daarom met een juiste plan van aanpak. Door de verzorging in één keer goed te doen, bespaart u op lange termijn kosten.

Referenties:

Referentieprojecten waaraan de consulenten van Arbor Consultancy hebben meegewerkt:

  • Republic te Nieuwegein: in bouwteamverband met Grijsen Projects, Zoontjens Boomprojecten en BuroBol is de daktuin van Republic Offices onderworpen aan een ware groene metamorfose. Lees meer
  • Moreelsebrug te Utrecht: in opdracht van architectenbureau Cepezed is advies opgesteld voor het realiseren van boombeplanting op de Moreelsebrug. Lees meer
  • Stationsgebied Bilthoven: in opdracht van gemeente De Bilt is advies opgesteld voor het realiseren van groeiplaatsen rond het stationsgebied te Bilthoven-Zuid.
  • Antoine Platekade te Rotterdam: in opdracht van Atelier Quadrat is advies opgesteld voor de beplanting op en nabij de Antoine Platekade. Lees meer
  • Vierhavenstrip te Rotterdam: in opdracht van gemeentewerken Rotterdam, afdeling Ingenieursbureau is een second opinion opgesteld voor het dak voor de Vierhavenstrip.

Een uitdaging rondom Urban Forestry?

Wij komen graag met u in contact om te spreken over de mogelijkheden.